1977 Desmo 500 Lost Spark

If you need technical information or help with your parallel twin Ducati GTL 350/500 or Sport Desmo 350/500 engine - post your FAQs, comments & questions here.
Post Reply
User avatar
DesmoBro
Mariana
Posts: 28
Joined: Sat Feb 26, 2011 10:26 am
Location: Gardner Ma

1977 Desmo 500 Lost Spark

Post by DesmoBro » Sat Jul 09, 2011 4:36 pm

No spark ......No key either ....I have the Red wire and gray wire connected....screw driver jumping the solenoid.....it's cranking over....Carbs are shooting gas....But no spark....I replaced the Plugs, put in a fuse, NaDa Sparka........I have a spare Solenoid should I try that? If anyone has any input that would be great ....Wiring is all original (could be that i guess).......I just wanna go for cruise around the block

DaleMclean
Cucciolo - the Lil Pup
Posts: 20
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:46 pm
Location: Swansea, NSW, Australya mate

Post by DaleMclean » Sun Jul 10, 2011 1:58 am

:oops: Have you checked the kill switch??
I survived :-)

Chris Bushell
Parallel Twin
Posts: 107
Joined: Wed Oct 22, 2008 8:26 am
Location: Sevenoaks UK
Contact:

Post by Chris Bushell » Mon Jul 18, 2011 9:42 am

I would suggest that you start with seeing how far back up the wiring loom you have to go to find 12v, from the contact breaker.

With the tank off and the ignition on, check that you have 12v at each of the coils - if not then follow back to kill switch and then the initial feed to the kill switch from the ignition switch.

You could in addition be looking at failed coils, condensors, plugs or dirty points - all are potential causes - I have just had the lot on a 350 single that i am playing with.

Chris

Post Reply

Return to “Parallel Twin Engines > GTL/Sport Desmo 350 & 500”