Search found 62 matches

by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 5:24 pm
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

Re: 81MHR idle and run issues: slide wear?!

Just another associated comment: Lumpy's story regarding leaving the ignition on for an extended period reminded me of my activities during testing my whole bike electrics out. Almost 30 years is a long time and although all my bulbs were working just fine 30 years ago, there were a number of broken...
by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 5:12 pm
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

Re: 81MHR idle and run issues: slide wear?!

lumpy: understood; you had a waxy goop from an ND coil but I had a black plastic goop from a Bosch unit and a very hot connector on the front head system. This side seems happy now.
by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 5:10 pm
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

Re: 81MHR idle and run issues: slide wear?!

wdietz186: Yes, I checked the pickup resistance, both identical and consistent and you are correct, close to 200 ohms and no bleeds to ground. The readings were consistent when I moved the individual wires inside the casing and the whole cable exactly where you mention, where is leaves the casing. I...
by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 9:18 am
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

Re: 81MHR idle and run issues: slide wear?!

Thanks again for your input folks: When the clutch cover was on my table, I very carefully cleaned the pickups, checked the wiring and tested with a multi-meter while gently wobbling the wiring inside and outside the casing; there was no indication of loss of continuity. The only visually "stressed"...
by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 12:23 am
Forum: Bevel Head Twins Photo Gallery
Topic: My MHR is also "back on the streets"
Replies: 2
Views: 164

Re: My MHR is also "back on the streets"

Looks great Joe! My bike wants to run so badly but unfortunately only on the front cylinder; still got some work to do!
by 81mhr900ss
Sun May 12, 2019 12:20 am
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

Re: 81MHR idle and run issues: slide wear?!

Thanks for your responses Craig: I did check continuity of all the wiring and components in the comfort of my living room and replaced the plug caps. I also cleaned all the original factory ground points and all the wiring connectors that would be making contact with them. I did not disturb the pick...
by 81mhr900ss
Fri May 10, 2019 1:47 pm
Forum: Carburettor & Fuel System Shop
Topic: 81MHR idle and run issues: slide wear?!
Replies: 11
Views: 123

81MHR idle and run issues: slide wear?!

I have an 81 MHR that I have been trying to get to run after a rebuild for the last couple of weekends. The front cylinder is happy but I'm fighting with the rear. I just put a new set of Iridium plugs in this morning and fired up a few hours ago and if anything things were worse with the iridium pl...
by 81mhr900ss
Thu May 09, 2019 5:29 pm
Forum: Electrical & Gauges Shop
Topic: NGK BPR7HIX plug gap?
Replies: 0
Views: 48

NGK BPR7HIX plug gap?

Hi folks: My new plugs just arrived; NGK Iridium BPR7HIX. The NGK factory gap is 0.030"/0.762mm, not the 0.035"/0.889mm I was expecting from reading other threads on this subject. On the BevelHeaven store site for these pugs, there is a reference from "DucatiHi" that states "Work great in both of my...
by 81mhr900ss
Fri May 03, 2019 11:08 pm
Forum: Electrical & Gauges Shop
Topic: Fitting Dyna Coils to 81 MHR.. Ballast Resistor Needed?
Replies: 11
Views: 886

Re: Fitting Dyna Coils to 81 MHR.. Ballast Resistor Needed?

misterb: any pics of your installation? I'm considering the same.
by 81mhr900ss
Tue Apr 23, 2019 7:49 pm
Forum: Wheel, Brake & Tyre Shop
Topic: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime
Replies: 8
Views: 541

Re: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime

Craig in France: Sorry for the lack of clarity. I think I worked out what's going on: The front brake lever must have been knocked sometime over the last 27 years and the clamp part that the lever slides in to is not perfectly straight; the underside of the lever was scraping on the edge of the "cla...
by 81mhr900ss
Tue Apr 23, 2019 7:36 pm
Forum: Wheel, Brake & Tyre Shop
Topic: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime
Replies: 8
Views: 541

Re: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime

ducadini: I used DOT 5.1 which is glycol based like DOT 3 and DOT 4. DOT5 is silicone based and should not be used in our Brembo systems.
by 81mhr900ss
Mon Apr 22, 2019 6:01 pm
Forum: Bevel Head Twins Photo Gallery
Topic: So close, 81 MHR
Replies: 6
Views: 482

Re: So close, 81 MHR

The bike fired-up on the fifth kick on Saturday (April 20th) afternoon after 29 years of dormancy. It was rough and I'd run out of time; had other things to do. This morning, I swapped the carb slides to expose un-dented, virgin slopes for the throttle adjuster screws to make contact with, set the s...
by 81mhr900ss
Sat Apr 20, 2019 12:50 pm
Forum: Wheel, Brake & Tyre Shop
Topic: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime
Replies: 8
Views: 541

Re: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime

Just did the front; primed immediately but took an age to get the bubbles out. Initially the front piston was smooth but now it feels rough. An easy job gone wrong; brand new pistons in front and rear. At least I have working front brakes but I don't like the feel of the lever at all. The last time ...
by 81mhr900ss
Sat Apr 20, 2019 12:06 pm
Forum: Wheel, Brake & Tyre Shop
Topic: Can't get the rear Brembo master cylinder to prime
Replies: 8
Views: 541

Can't get the rear Brembo master cylinder to prime

Hi folks: just rebuilt front and rear master cylinders on an 81 MHR and I can't get the rear cylinder to prime with fluid. Initially, the new piston squeaked a little then quietened down. I've already pulled the banjo and still can't get the master to prime with fluid. I've never had this issue befo...

Go to advanced search